Артишок, посадка, вирощування і догляд у відкритому грунті

Артишоки родом з середземноморського регіону. Зараз артишок знаходить в Україні та Росії все більшу популярність серед садівників та городників. Як правило, від одного до двох метрів, цей грубий, трав’янистий багаторічник має великі, лопатеві листки довжиною в півтора метра. Головки незрілих квіток артишоку їдять або приготовлені або сирі.

Артишок, вирощування з насіння в домашніх умовах

Умови вирощування артишоку в домашніх умовах, догляд, фото і опис.

Умови вирощування артишоку в домашніх умовах, догляд, фото і опис.

Ідеальний спосіб вирощування артишоку в домашніх або промислових умовах — з насіння, ще взимку, виростити невеликі саджанці, щоб навесні перейти на вирощування у відкритому грунті або теплиці, для початку.

Артишоки найкраще садити у відкритий грунт саджанцями в траншеї 4-5 см глибиною. Траншею спочатку удобрити маленьким шаром (пів сантиметра) компосту або перепрілим гноєм. При цьому рекомендується вирощувати на багатих супіщаних грунтах.

Коли коріння рослини виросло на 5-6 сантиметрів над землею, засипте їх землею і щільно утрамбуйте.

Під час проріджування, вирізуйте все окрім шостого кущика, який розвивається відмінно, після чого з інших зробіть нові ряди. Краще садити поодиноко на відстані одного метра один від одного, в ряд не менше двох метрів, або в групах по три в трикутниках, принаймні, два метри один від одного.

Умови вирощування артишоку можуть бути будь-якими, як правило, посіви проводять навесні у теплих районах країни, а влітку далі на північ України. В середині вегетації, застосуйте невелику жменю добрива навколо кожної рослини, і повторіть після збору врожаю.

Садівництво – круте заняття, і як болісно не знати про дерево грушу. Пропонуємо подивитися статтю на тему “груша, посадка та догляд“, тепер садівництво стане ще цікавим з новими відкритими знаннями, секретами.

Артишок, збирання з городу і приготування врожаю

При збиранні врожаю артишоку вирізуйте один сантиметр стебла.

Кращий спосіб приготування артишоку, щоб зібрати головки ще зеленими і не відкритими, розміром з апельсин. Головки кладуть у каструлю з холодною водою, солять і варять протягом 45 хвилин. Окремі листя потім знімаєте і їсте по одному, починаючи зовні.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями: