Гриб Дощовик, фото, опис

Їстівний гриб Дощовик Їстівний (Lycoperdon perlatum) — у більшості випадків грибами дощовиками називають гриби, м’якоть яких ідеально щільна, коли не встиг утворитися порошок спір. Після переходу щільної маси в споровий порошок, гриб прийнято називати порховкою (якщо наступити, збити гриб — він випускає пил).

Повний, грамотний опис гриба дощовика з фото, місцем для пошуку.

Повний, грамотний опис гриба дощовика з фото, місцем для пошуку.

Форма гриба грушовидна (фото), в діаметрі досягає 5 сантиметрів, ніжка у висоту не більше 5 сантиметрів, діаметр ніжки значно менший – півтора сантиметра. На молодому грибі дощовику, зверху помітні красиві маленькі шипи, колір – білий. Шар шипів легко зняти ножем з плодового тіла.

Давайте дізнаємося місця результативного пошуку. Кращим ідеальним місцем поширення грибів вважаються не тільки хвойні ліси, вони також часто зустрічаються і в листяних типах лісах, з початку червня до середини листопада, особливо після дощу, під легкими сонячними, прогріваючими землю променями.

Гриб дощовик, їстівний чи ні?

Цікаво, що багато грибників-аматорів-початківців, діти постійно запитують досвідчених – їстівний чи ні гриб дощовик? Новачки грибники не знають, що молодий гриб дощовик, саме молодий, без пилоподібної серединки – самий смачний їстівний гриб, в деяких країнах молоді дощовики це делікатес.

Навіть старий гриб дощовик не отруйний, він жахливий на смак, або неїстівний.

Намагайтеся довго не зберігати, а відразу після повернення з лісу, приготувати гриби, насолодитися приємним, божественним смаком.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями: