Померанські гуси, фото, опис породи

Померанські гуси традиційно розводять, щоб отримати велику кількість грудки. У кулінарії гуси використовуються в приготуванні делікатесів, таких як копчена гусяча грудка. Особливо цінується в рідній Померанії на півночі Німеччини, на кордоні з Польщею. Цілком ймовірно, що сучасний Померанський гусак не має вагової схожості з давно прийнятим стандартному досконалості.

У Німеччині, Померанські гуси зустрічаються в двох кольорах – сірий і білий.

Померанський Гусак з блакитними очима. Спеціально розводяться для кулінарії, для делікатесних рецептів.

Деякі штами померанського гусака можуть відкласти до 70 яєць в сезон, більшість інших штамів відкладає тільки половину.

Померанські гуси були стандартизовані у 1982 році у Великобританії. У Франції вони називаються “L’Oie de Poméranie” і “Pommerngans” в Німеччині. Увійшли в американський Стандарт досконалості в 1977 році.