Бургундський кролик – опис породи

У результаті експериментування над двома представниками порід каліфорнійської і новозеландської червоної порід кроликів, був створений Бургундський кролик. Вперше цей вид кролика з’явився у Франції на початку 20-го століття в Бургундії, звідси і назва нового сімейства. Це одна з найбільш вдалих м’ясних порід. М’ясо кролика користується високим попитом. Воно вищої категорії і володіє тонким смаком, і не пахне травою. Порода бургундського кролика швидкозростаюча. В більшості за добу особини набирають до 42 грамів ваги. Плодовиті самки за один виводок народжують від 10 кроленят і уважно вигодовують їх. Через 80 років це сімейство кроликів з’явилося і в Росії (з 1991 року).

Зовнішній вид характерний рудувато-червоним відтінком. Рівномірне забарвлення надає яскравий, навіть зухвалий вигляд. Хутро грубувате, рівномірне, густе. Голова трошки витягнута, шия коротка, майже непомітна, вуха середньої довжини, стоячі (до 14 см), велике тіло, широка, округла спина, лапи напівзігнуті з добре розвиненою мускулатурою. Дорослі особини досягають від 4,3 до 5,5 кг живої ваги.